PM: Tipparsti kuupalk ulatub 100 000 kroonini

Sotsiaalministeeriumi tellitud palgauuringu järgi ületab arstide keskmine kuupalk 17 000 krooni, samas on tipptohtreid, kes saavad kuus üle 100 000 krooni.

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsleri Ivi Normeti sõnul on arstide töötasu haiglati ja erialati väga erinev. On hospidale, kus arstid ei saa kätte ka miinimumtunnitasu, ent osa tippspetsialistide tunnipalk küünib Normeti sõnul kuni 700 kroonini, mis teeb kuupalgaks üle 100 000 krooni, kirjutab Postimees.

Õdede kõrgeim tunnitasu ulatus Normeti sõnul tänavu märtsis kogutud andmete järgi 196 (kuus ligikaudu 31 000) ja hooldajatel 187 kroonini (kuus ligikaudu 30 000).

Kuigi palgatõusu tegelikku mõju saab Normeti sõnul hinnata alles aasta pärast, annab põhjust rahuloluks see, et vähenenud on arstide ja õdede soov minna välismaale tööle.

Eesti Arstide Liidu presidendi Andres Korgi hinnangul on palgatõus tõepoolest tohtrite lahkumist pidurdanud. Samas ei tohi tema sõnul uuringu andmeid tõena võtta. «Võin väita, et ühegi kohaliku haigla arsti kuupalk ei ulatu üle 32 000 krooni, kuidas saab siis väita, et selline võib olla sanitari maksimumpalk,» sõnas ta.

Samuti vaidlustas Kork tippude väidetava sissetuleku: «Arvan, et nii suure palga taga on koondamine või vanaduspensionile mineku eelne boonus, olles hästi kursis meie tervishoiuga, ei pea ma 100 000kroonist kuupalka võimalikuks.»

Hetkel kuum