30 juuni 2005

Tartu-Tallinn suunal hakkavad reisirongid homme kiiremini sõitma

Eesti Raudtee teatel tõusevad homsest Tartu-Tallinn suunal reisirongide kiirused isegi kuni 120 kilomeetrini tunnis.

Eesti Raudtee lõpetab homme Kaarepere-Tabivere-Kärkna lõigul aprillis alanud remonttööd, mille järel tõusevad reisirongide liikumiskiirused pea kogu Tartu-Tallinn lõigu ulatuses 120 kilomeetrini tunnis.

Eesti Raudtee teatas, et vahetas 25-kilomeetri pikkusel lõigul välja rööpad ja suurema osa liipritest, samuti killustiku ja pöörangud, tööde kogumaksumus ulatub üle 100 miljoni krooni.

Uue graafiku kohaselt hakkab kiirrong Tartust Tallinnasse sõitma kahe tunniga ja Tallinnast Tartusse kahe tunni ja 16 minutiga, kuid esimesed paar nädalat on planeeritud üleminekuperioodina, mil võib esineda häireid graafikus.

Hetkel kuum