4. juuli 2005 kell 6:13

Sakala: Valitsus võib Võhma linna võlakoormat vähendada

Rahandusminister on teinud valitsusele ettepaneku kergendada Võhma linna võlakoormat, kirjutab Sakala.

Rahandusministri ettepanekul vähendataks laenu intressimäära seniselt 6,5 protsendilt 5,5 protsendile. Samuti on ministeerium valmis koos Võhma linnavalitsusega välja töötama saneerimiskava. Kui saneerimise käigus peaks selguma, et linna pole võimalik praegusest raskest olukorrast muud moodi välja tuua, võidakse talle tänavusest lisaeelarvest või järgmise aasta eelarvest toetust anda.

Kui suurele summale Võhma loota võiks, seda ei osanud Kukk öelda. «Selles osas on veel väga vara spekuleerida. Ootame kõigepealt ära kabineti otsuse ja seejärel saneerimise tulemused.»

Võhma linnapea Ants Pärna rääkis, et kommertspangad on linnale pakkunud võimalust refinantseerida rahandusministeeriumi laenu umbes kolmeprotsendilise ujuva intressiga. «Oleme sellest seni siiski hoidunud, sest valitsusega annab tagasimaksmise osas veel läbi rääkida, aga pankadega mitte,» lisas Pärna.

Linnavolikogu esimees Tiiu Nõmm ei pidanud madalamat intressi kuigi suureks võiduks. Nõmm ütles, et linnal pole midagi laenu tagasimaksmise vastu, küll aga peaks riik kustutama selle viivised, mis ulatuvad 5,7 miljonini.

Hetkel kuum