8. juuli 2005 kell 6:11

PM: Kuressaare Sanatoorium rajab väikese õlletehase

Kuressaare Sanatoorium rekonstrueerib tuleval aastal Kuressaares sadamaaida toitlustuskohaks, kuhu rajatakse ka oma õllekeedukoda, kirjutab Postimees.

«Teeme sellise, kus oma väike õlletehas on sees,» rääkis Kuressaare Sanatooriumi nõukogu esimees Prits Liblik. Sanatooriumiärimees lisas, et niisugust asja, kus inimene näeb oma silmaga, kuidas õige õlle tootmine käib, praktiseeritakse maailmas mitmel pool.

Liblik põhjendas sadamaaida ümberehitust mitusada inimest mahutavaks söögi- ja joogikohaks asjaoluga, et Saaremaal pole praegu asutust, kus saaks korraga toitlustada mitut bussitäit turiste.

Kuressaare Sanatoorium pakkus Libliku sõnul sadamaaida projekti ka mitmele kinnisvaraarendajale, aga keegi ei tahtnud sellega tegelda. «Nad ei olnud toitlustamisest huvitatud, seetõttu teeme asja ise ära ja see jääb Kuressaare Sanatooriumi üheks üksuseks, sõnas Liblik.

Hetkel kuum