11. juuli 2005 kell 12:48

Bensiini hind tõusis täna hommikul rekordtasemele

Autokütuse jaehinnad tõusid täna hommikul uuele rekordtasemele, kallinedes keskmiselt 45 sendi võrra. Hindu tõstsid nii Neste, Statoil kui Hydro Texaco.

Neste Eesti ASi peadirektor Indrek Kaju ütles, et maailmaturul tõusis bensiini hind äsja üle 600 dollari tonni kohta. 'See on kõigi aegade rekordhind,' kommenteeris Kaju tänahommikuse hinnatõusu põhjusi.

Kes tanklakettidest esimesena hindu tõstis, ei soovinud Kaju täpsustada. 'Sõitsin täna hommikul mööda linna ringi ning märkasin, et keegi konkurentidest on hinda tõstnud. Kuna objektiivsetelt oli ka Neste hinnaõus vajalik, ühinesimegi hinnatõusuga,' sõnas Kaju.

Ta lisas, et ei saa avaldada ka Neste kütusevarude täpset suurust. 'Nestel on kogu aeg varud olemas, need pole poole aasta ega ühe päeva varud,' ütles Kaju.

Hetkel kuum