13. juuli 2005 kell 10:52

Internetist ostetud lugude arv ühendriikides kolmekordistus

Samal ajal mil muusikaalbumite müük ühendriikides on madalseisus, on internetist ostetud lugude arv kolmekordistunud, kirjutab Bloomberg.

Ühendriikide internetikasutajad laadisid esimesel poolaastal tasulistest kanalitest, nagu iTunes, alla 158 miljonit muusikapala, eelmise aasta samal perioodil oli sama näitaja ligi kolm korda vähem ehk 55 miljonit lugu.

Muusikaplaatide müük langes esimesel poolaastal 2,5 protsenti - kui eelmise aasta samal perioodil osteti 309 miljonit muusikakogumikku siis sel aastal oli arv 301,2 miljonit plaati.

Muusikatootjad üle maailma võitlevad endiselt internetis levivate piraatlugude vastu. Hiljuti saavutati piraatlugusi levitavate internetilehekülgede üle võit, kui USA ülemkohus teatas, et piraatmuusikat levitavaid kanaleid võib piraatluse edendamise eest vastutusele võtta.

Autor: Gert D. Hankewitz

Hetkel kuum