PM: Raamatukogud saavad seaduse netikirjanduse arhiveerimiseks

Raamatukogud hakkavad peagi senisest tõsisemalt oma koguma Eesti rahvuskultuurile olulisi veebilehti ? seda soosiva seaduseelnõu kiitis valitsus eile heaks.

Veebilehtede arhiveerimist soodustab sundkoopia seadus ning kui ka Riigikogu selle heaks kiidab, võivad raamatukogud selle järgi tuleva aasta 1. juunist tööle hakata, kirjutab Postimees.

Kultuuriministeeriumi meedia- ja autoriõiguse osakonna levitalituse juhataja kohusetäitja Toomas Seppel ütles, et võrguväljaanded on tänapäeval samasugused infokandjad nagu trükised või ringhääling ning tihti omavad rahvuskultuurile olulist teavet.

«Võrguväljaannete arhiveerimine on eriti oluline seetõttu, et tegemist on kergesti kaduva informatsiooniga, mida tagantjärele taastada ei ole tihtipeale võimalik,» rääkis ta. «Seetõttu on oluline, et praegu ja tulevikus internetis levivat rahvaloomingut ja ka professionaalset kultuuri säilitada.»

Eesti rahvuskultuurile oluliste võrguväljaannete arhiveerimise projekt ERIKA käivitati rahvusraamatukogus tegelikult juba 2000. aastal, kuid uuendamisel olev seadus lubab tõsiselt laiendada interneti arhiveerijate haaret.

Hetkel kuum