15. juuli 2005 kell 8:37

Samsungil juba kolmas järjestikune kvartalikasumi kahanemine

Turuväärtuselt Aasia suurim tehnoloogiakompanii Samsung teatas juba kolmandast järjestikusest kvartalikasumi langusest, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Teise kvartali puhaskasum kukkus 46 protsenti 1,7 triljoni Korea wonini (1,7 miljardi dollarini, 22 miljardi kroonini). Käive kahanes 9,3 protsenti 13,6 triljoni wonini. Nii kasum kui ka käive vastasid analüütikute ootustele.

Kasumi langus oli tingitud peamiselt sellest, et Samsungi tegevjuht Yun Jong Yong oli sunnitud konkurentide Nokia ja LG.Phillipsi eeskujul alandama mobiiltelefonide, vedelkristallpaneelide ning mikrokiipide hindu, kirjutab agentuur.

Samsungi aktsia hind peaks tõusma, sest analüütikute hinnal sai mõõn esimes-teises kvartali jooksul läbi ning ettevõte on lubanud sel kvartali hindu taas tõstma.

Hetkel kuum