Lauri Matsulevitš • 22. juuli 2005 kell 10:21

OTP pangal käsil ekspansioon itta

Turuväärtuselt Ida-Euroopa suurim pank OTP on laiendamas haaret Ukrainasse ja Balkanimaadele, vahendas Bloomberg.

Ungari pank OTP on teinud Serbia valitsusele ettepaneku osta sealne Niska Banka, Horvaatias on sihikul Zagrebi Krediidipank. OTP tegevjuhi Sandor Csanyi sõnul peaks panka mõne kuu jooksul nendes ettevõtmistes edu saatma. Läbirääkimised käivad ka ühe Ukraina pangaga, mille nime OTP juht ei täpsustanud.

'Suurtel ja vähem arenenud turgudel on suurem tõusupotentsiaal ja need annavad pangale rohkem kindlust,' kommenteeris Csanyi. OTP-l on kaks korda rohkem varasid kui tema lähimal kodumaisel konkurendil ning viimase kuue aasta jooksul on OTP ülevõtmiste peale Bulgaarias, Rumeenias, Horvaatias ja Slovakkias kulutanud 850 miljonit dollarit (11 miljardit krooni).

13. juulil teatas pank investoritele, et 2009. aastaks plaanitakse puhaskasumit kahekordistada. Viimase 12 kuuga on OTP aktsia Ungari börsil tõusnud 76%, makstes reede hommikul 7440 forinti.

Hetkel kuum