25. juuli 2005 kell 7:56

Börsikommentaar: Euroopa aktsiad võivad alustada päeva tõusuga

Euroopa aktsiad võivad alustada tänast päeva tõusuga, kuna aktsiate hoiutähed tõusid USAs.

Londonis kaubeldavad Prantsusmaa CAC aktsiaindeksi augustilepinguid viitasid hommikul 16 punkti reedesest sulgemistasemest kõrgemal avanemist ? 4442 punktil. Kihlveokontori Cantor Index kihvedude andmetel võib FTSE 100 indeks tõusta 16 punkti, 5257 punktile ja Saksa DAX indeks 21 punkti, 4857 punktile.

Briti kütusegigandi BP aktsia hind võib tõusta, kuna aktsiaga lõppesid tehingud USAs protsendi võrra kõrgemal Londoni sulgemistasemest. Sama suurt tõusu võib oodata ka Prantsuse naftakompaniile Total.

Volvo aktsia hind võib tõusta, kuna ettevõte teenis analüütikute oodatust suurema kvartalikasumi. Euroopa suurima veokitootja Volvo kasum kasvas 40 protsenti, 3,93 mld Rootsi kroonile. Analüütikud ootasid ettevõttelt 3,85 mld Rootsi kroonist kvartalikasumit.

Aktiivne võib ka olla Vodafone aktsia. Maailma suurim mobiilsideoperaatori kasutajate arv kasvas teises kvartalis 10,2 mln võrra, 165 mln kasutajani. Analüütikud ootasid 8,5 mln kundet.

Hetkel kuum