Inno Tähismaa • 26. juuli 2005 kell 12:00

Ühispanga tegevjuht: Eesti majandus püsib jätkuvalt äärmiselt tugev

SEB Eesti Ühispanga Grupi tegevjuht Mart Altvee näeb majanduskeskkonna arengut positiivselt.

Järgneb Mart Altvee kommentaar Ühispanga grupi esimese poolaasta tulemustele:

Eesti majanduskeskkond püsib jätkuvalt äärmiselt tugev. 2004. aastal kasvas Eesti SKT 7,8%, mis on muljetavaldav tulemus. Ka 2005. aasta esimeses kvartalis jätkus SKT märkimisväärne kasv 7,2%, mis oli suuruselt teine kasvumäär kõikide EL-i riikide seas. Suurem osa Eesti tööstus- ja teenindusvaldkondadest kasvab väga kiiresti. Lähituleviku osas lisab kindlasti optimismi asjaolu, et eksport kasvab kiiremini kui import.

Tööpuuduse märkimisväärne vähenemine ja palkade kasv toetavad jätkuvalt tarbijate usaldust. Pangandussektoris annavad tugev majanduslik areng, madalad intressimäärad ja kõrge tarbijate usalduse tase panuse aktiivsesse krediiditegevuse jätkuvasse laienemisse.

2005. aasta algus on olnud edukas ka SEB Eesti Ühispangale. Hoolimata järjest tugevamast konkurentsist suutsime saavutada uue rekordtulemuse. Kasv tuleneb peamiselt krediiditegevuse laienemisest, tugevast krediidikvaliteedist ning meie elukindlustus- ja varahaldusüksuste heast tööst. Samuti teeb mulle suurt heameelt jätkuv turuosade võit paljudes võtmetoodete valdkondades ja uus kliendirahulolu-uuring, milles on näha, et meie kliendid on meiega jätkuvalt väga rahul.

Tänavu kevadel läbi viidud SEB kaubamärgi kasutustelevõtt on läinud edukalt ? SEB tuntus ja märgatavus on Eestis väga kõrge. Tänu SEB Gruppi integreerumisele saame pakkuda klientidele veelgi paremaid tooteid ja teenuseid ning meie töötajatele on avanenud palju uusi ja huvitavaid arenguvõimalusi.

Teises kvartalis andis SEB meile üle 4 miljardi krooni suuruse Ida-Euroopa fondide haldamise. See näitab SEB Eesti Ühispanga kõrget kompetentsuse taset ja head usalduslikku meeskonnatööd kogu SEB Grupis.

Hetkel kuum