EPL: Tallinna?Moskva rong uueneb

Tallinna?Moskva rongiliini opereeriv EVR Ekspress renoveerib lähematel aastatel kõik kupeevagunid.

Plaan on igal aastal uuendada 2-3 kupeevagunit, ühe vaguni uuendamine maksab 2,5 miljonit krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Me ei taha mitte ainult vagunite alumist, ratasteosa remontida, vaid ehitada ka uue sisu, muuta vagunid avaramaks, valgemaks ja moodsamaks,' ütles EVR Ekspressi juhatuse liige Anti Selge.

Tallinna?Moskva rongi vanemad vagunid pärinevad aastast 1983, uuemad võeti kasutusele 1993. aastal. Esimesed firmas Ühinenud Depood uuendatud vagunid tulevad käiku juba tänavu.

'Kasutame uusi materjale ja värve, visuaalselt lähevad kupeed avaramaks. Praegused tumedad materjalid tekitavad rusutud tunnet,' ütles Selge. Lisaks paigaldatakse kahte luksusvagunisse väikesed televiisorid. Muid suuremaid uuendusi Selge sõnul ei tule, näiteks wifi-võrguga kupeesid ei varustata, nagu seda on tehtud Edelaraudtee rongides.

Kõige varem paari aasta pärast plaanib EVR Ekspress hakata täielikult uuendama oma Moskva rongi vaguniparki. Ehkki konkreetseid plaane pole, vaeb firma päris uute vagunite ostu, mille hind on miljon eurot (15,6 miljonit krooni). Uued vagunid ei erine paigutuselt oluliselt praegustest, küll aga oleks need puhtamad ja mürakindlamad.

Selge sõnul on Tallinna? Moskva rongi reisijate arv pidevalt igal aastal kümnendiku võrra kasvanud. Suvekuudel sõidab EVR Ekspressiga ligi 15 000 reisijat kuus, talvel ligi 5000. Kokku teenindas firma sellel liinil mullu 150 000 reisijat. Kolm neljandikku neist on vene keele kõnelejad.

Hetkel kuum