Lauri Matsulevitš • 28. juuli 2005 kell 14:15

Viisnurga kasum kasvas üle kümne korra

AS Viisnurk teenis esimesel poolaastal 6,4 miljonit krooni kasumit, eelmise aasta samal ajal teeniti 560 000 krooni kasumit, teatas ettevõte börsile.

Kui eelmise aasta teises kvartalis teenis firma 728 000 krooni kahjumit, siis tänavu oli teise kvartali kasumiks 2,6 miljonit krooni. Teises kvartalis viidi lõpule ka AS Viisnurk puidudivisjoni tervikvarade ning spordikaupade divisjoni masinate ja seadmete müügiprotsessid. Toimunud tehingud ei mõjutanud oluliselt ettevõtte jooksvaid majandustulemusi kuna tehingutest tulenevad tulud-kulud olid kajastatud 2004. aasta majandusaasta aruandes.

Kahest allesjäänud üksusest on kasumlikumaks osutunud ehitusmaterjalide divisjon, mille edu toetub suures osas Isotex tootesarja müügi kasvule. Mööblidivisjoni müügi kasvuplaanide realiseerimine saksakeelsetel turgudel on jäänud võrreldes eelarvestatud mahtudega väiksemaks seoses sihtturul valitseva üldise madalseisuga.

Viisnurga suletud divisjonid andsid tänavu 1,1 miljonit krooni kahjumit, mis seotud varade säilitamise ja müügiprotsessiga. Käesolevaks ajaks on nii spordikaupade divisjoni kui puidudivisjoni müügiprotsess lõpule viidud ning vastavaid kulusid järgnevatel perioodidel ei lisandu.

Hetkel kuum