Elcoteqi kasum kasvas 60%

Elcoteq teatas, et teise kvartali kasum kasvas 60%, ajendatuna tugevamast nõudlusest, vahendab Bloomberg.

Kasum tõusis aastataguselt 5,2 miljonilt eurolt 8,3 miljonile eurole (130 miljoni kroonile). Käive kasvas 53%, 982,1 miljoni euroni.

Elcoteqi müük kasvab sedamööda, kuidas mobiiltelefonid muutuvad keerukamaks ja nende arenduskulud tõusevad. See sunnib mobiilitootjaid kasutama rohkem hanget. Et nõudlusega sammu pidada, suurendas Elcoteq möödunud aastal töötajaskonda poole võrra, teise kvartali lõpuks oli Elcoteqis 17 900 töötajat.

Aprillis tehti algust tootmisüksuse rajamisega Indias ning plaanis on ehitada tehas ka Venemaale.

Nokia ja Ericssoni osakaal Elcoteqi klientidest on 68%, mis on võrreldes eelmise aastaga 5% võrra langenud. Vähendamaks oma sõltuvust kahest suurimast tegijast telekomiseadmete turul, on Elcoteq hakanud tegema rohkem tellimusi ka väiksematele tootjatele.

Elcoteqi aktsia on tulemuste peale tõusnud hommikul 10 protsenti.

Hetkel kuum