9. august 2005 kell 9:11

Politsei pidas kinni lõhkeainepaanika tekitanud mehe

Eile õhtul pidas politsei kinni mehe, keda kahtlustatakse lõhkeainepaanika tekitamises Tallinna ning Helsingi sadamates.

Prokuratuuri teatel võeti kõik telefonikõned 60aastase Arvi telefonilt. Laupäeval, 6. augustil kella 18.00 paiku helistati sellelt Tallinna Sadama B-terminali ning anti vihje Eestis liikuva ohtliku veosega sõiduki saabumisest ühte Tallinna sadamasse kell 20.00-22.00.

Sama mees edastas sarnase sisuga informatsiooni ka piirivalveametile ja kaitsepolitseiametile. Vihje tõttu korraldasid nii Eesti kui Soome korrakaitseasutused ulatusliku operatsiooni Tallinna ja Helsingi sadamates, kuid ühtegi ohtliku veosega sõidukit ei leitud.

Kui ilmneb, et ohuvihje anti pahatahtlikult, võib riik Arvilt kontrollioperatsiooni kulud sisse nõuda.

Hetkel kuum