Kadi Heinsalu • 11. august 2005 kell 8:13

EPLOnline: Kopteriõnnetuses hukkunud ameeriklased olid ema ja tütar

Eilses kopteriõnnetuses surma saanud ameeriklased olid siin sõbra pulmas käinud ema ja tütar, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Surma said Minnesotas elanud 86aastane Lydia Riis Hamburgen ja Californias elanud 46aastane Mary Elizabeth Hamburgen.

Ema ja tütar olid tagasiteel USAsse Eestist, kus nad käisid sõbra pulmas. 'See on väga kurb, kuna hukkusid minuga 58 aastat abielus olnud naine ja tütar, mõlemad samal ajal,' sõnas 81aastane Arthur Hamburgen ajalehele Star Tribune.

Arthur Hamburgen ütles, et tema naine ja tütar olid naise kunagisel kodumaal Eestis pulmapeol. Abiellujaks oli naine, keda Lydia Riis Hamburgen oli kohanud nelja kuu eest Mayo?s. Tegemist on Eesti keeleprofessoriga, naised said tuttavaks, kuna tuli välja, et Lydia Riis Hamburgen õppis Eestis samas ülikoolis, kus keeleprofessor õpetas.

Arthur ja Lydia kohtusid siis, kui Hamburgen läks 1945. aastal USA sõdurina Euroopas raamatukokku ja kohtus seal raamatukoguhoidjaga. 'Me meeldisime teineteisele kohe algusest,' meenutas leinav abikaasa. 'Ma ei viinud raamatut tagasi, et tal oleks põhjust mulle helistada. Ja nii ta kutsus mind kohtingutele.'

Pärast sõda nad abiellusid ja kolisid New Yorki ja seejärel Rochesteri, kus Hamburgen töötas IBMis insenerina. Lisaks kopteriõnnetuses kaotatud tütrele on neil ka pojad Bill ja Tom.

Hetkel kuum