11. august 2005 kell 9:24

Sarnane õnnetus juhtus Sikorskyga kolm aastat tagasi Inglismaal

Sarnaselt eile toimunud kopteriõnnetusega, kus pealtnägijate sõnul oli eelnevalt kuulda pauke, toimus õnnetus ka 2002. aasta 16. juulil Inglismaal.

<#Minut.ee=http://www.minut.ee/article.pl?sid=05/08/10/1718218> kirjeldab viitega <#Briti Lennuõnnetuste Uurimise Ametile=http://www.aaib.dft.gov.uk/cms_resources/dft_avsafety_pdf_503164.pdf> , et 1980 aastal toodetud S-76A väljus siis Norwichi lennuväljalt ja võttis suuna gaasipuurimisplatformidele Põhjameres.

Lennanud läbi neli platformi suundus lennumasin viimase poole, mille lähedusse jõudmisel töölised kuulsid valju pauku. Kuigi sel hetkel keegi kopteri poole ei vaadanud nägid mitmed hetk hiljem kopterit järsult merre kukkumas. Üks tunnistaja nägi peapropellerit koos selle küljes olevate labadega eraldi vette langemas peale kopterit.

Peale rusude merest korjamist ning uurimist selgus, et üks pearootori labadest oli murdunud. Murdumise tagajärjel tekkinud tasakaalu kadumine põhjustas omakorda kogu rootori ülekandesüsteemi lahtimurdumise kopteri kere küljes olevatest kinnitustest.

Hetkel kuum