12 august 2005

USA börsid: naftatootjate ralli toetab aktsiaid

Taas uue kõrgtasemeni tõusnud naftahind eile investoreid ei häirinud. Turgu toetasid naftatootjad.

Maailma suurima naftafirma Exxoni (turuväärtus 388 miljardit dollarit) aktsia hüppas üles 1,8%, tasemeni 60,95 dollarit. ConocoPhillipsi aktsia tõusis 1,2% ning jõudis 66,40 dollarini. Viimatimainitu sulgemishind tähistab aktsia kõigi aegade kõrgemat hinnataset.

New Yorgi kaubabörsil tõusis naftabarreli hind eile päevasiselt üle 66 dollari, kuna turgudel tuntakse muret nii nafta tootmiskatkestuste, bensiini madala pakkumise kui ka Iraani käivitunud tuumaprogrammi pärast.

Kvaliteetaktsiate liikumist jälgiv Dow Jones tööstuskeskmine tõusis 0,86%, tasemeni 10685,89 punktini ja peamiselt tehnoloogiasektori aktsiate liikumisi jälgiv Nasdaqi koondindeks 0,78% jõudes 2174,55 punktini.

Täna peaks tehnoloogiasektor pöörduma langusse, kuna pärast turu sulgemist tuli

nõrga kolmanda kvartali käibeprognoosiga välja Dell.Arvutitooja tegevjuht Kevin Rollinsi sõnul on nõrga käibeootuse taga peamiselt kaks tegurit. Föderaalvalitsuse madalad kulutused ja nõrkus personaalarvutite üksuses.

Delli aktsia on järelkauplemises langenud 8%, tasemeni 36,40 dollarit.

Hetkel kuum