Ülo Toomsalu • 15. august 2005 kell 6:19

PM: Ameeriklane vahetas Illusiooni endise Bergmanni villa vastu

Ebaõnnestunult Illusiooni kino majandada üritanud ameeriklane Jeffrey Graff müüs selle ööklubi Pattaya omanikele ja ostis ekspankur Andres Bergmanni villa.

Illusiooni kinnistu ostis Graffilt umbes 6 miljoni krooniga Jaak Kure ja Valvo Semilarski firma. Semilarski sõnul oli Illusiooni hoone ostmise üks põhjusi selle arhitektuuriline ainulaadsus, kirjutab Postimees.

«Kuna me oleme seni tegelenud meelelahutuse ja toitlustamisega, siis teeme meelelahutuskoha ka Illusioonist,» ütles ta. «Kasiinot siia igal juhul ei tule, tegu on ikkagi ööklubiga.»

Tõenäoliselt kaotab Illusioon ka oma praeguse nime. «Tahame internetis korraldada avaliku nimekonkursi ja saada noortelt ka tagasisidet, millised on nende ootused klubi kontseptsiooni suhtes,» rääkis Semilarski.

Kure ja Semilarski firmadele kuulub Tartus ka Hansa hotell ning söögikohad Hansa Tall ja Õlle Tare Aleksandri tänaval. Mõlemad on ka diskoteegi ning saunade ja baaridega Pattaya Clubi omanikud.

Illusiooni müünud ameeriklane Jeffrey Graff ostis endale aga umbes 3,5 miljoni krooni eest ekspankur Andres Bergmanni imposantse villa aadressil Jaama 42. Praegu kasutab ta seda Postimehele teadaolevalt elukohana.

Esialgu nimetas Graff Postimehe infot Bergmanni villa ostust kuulujutuks, kuid hiljem siiski kinnitas seda. «Ma ei taha, et maailm kõike teaks, aga inimesed teavad seda niikuinii,» lisas ta. «On tõsi, et ma investeerin oma raha Eesti kinnisvarasse.»

Hetkel kuum