Peeter Raidla • 15 august 2005

Sotsiaalministeeriumi asekantslerina asus tänasest tööle Janno Järve

Sotsiaalministeeriumi asekantslerina asus alates tänasest, 15. augustist tööle Janno Järve.

Siiani töötas Järve majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis majandusanalüüsi talituse juhatajana.

Sotsiaalminister Jaak Aabi sõnul hakkab Järve juhtima töövaldkonda. ?Tal on olemas pikaajaline selle valdkonna töökogemus,? ütles minister. ?Nii on ta näiteks informeerinud ettevõtjaid ja laiemat üldsust majandusarengutest ja nende peamistest põhjustest.?

Järve õpib Tartu ülikoolis doktoriõppes, kus tema uurimisteemaks on ?Tehnoloogilise innovatsiooni mõju tööjõu nõudlusele?. Ta on lõpetanud Tartu ülikooli magistriõppe uurimisteemal ?Tööjõukulude mõju tööjõu nõudluse Eesti töötlevas tööstuses? ning majandusteaduskonna ärirahanduse ja investeeringute erialal.

Ta on ka Euroopa Liidu majanduspoliitika komitee tööturu töögrupi üks Eesti esindajaist. Majanduspoliitika komitee ülesandeks on valmistada nõukogule ette materjale majandust ja rahandust puudutavates küsimustes.

Järve on avaldanud Eesti Majanduse Teatajas mitmeid publikatsioone tööturu ja Eesti ettevõtjate konkurentsivõimelisuse teemadel.

Hetkel kuum