Talsest saab OMXT

Alates 3. oktoobrist muutub OMX börsiindeksite nimestruktuur, mille käigus saab Talse indeksist OMXT, täisnimega OMX Tallinn.

OMX, mis on Tallinna, Riia, Vilniuse, Kopenhaageni, Stockholmi ja Helsingi börside omanik, muudab indeksid kõigil nimetatud turgudel. Uued indeksite nimed hakkavad sisaldama täheühendit OMX, lisaks riigi ja konkreetse indeksi tähistust. Seega kaovad ära ka lõunanaabrite Rigse ja Vilse indeksid, millest saavad vastavalt OMX Riga ja OMX Vilnius.

?Meie eesmärk on, et indeksite harmoniseerimine rahuldaks nii kohalike kui ka rahvusvaheliste tegijate nõudmised, muutes samal ajal regiooni tervikuna konkurentsivõimelisemaks,? ütles OMX börside president Jukka Ruuska.

Indeksinimede harmoniseerimine sai alguse eelmisel sügisel, mil Stockholmi ja Helsingi kaubeldavad indeksid said nimeks OMX Stockholm 30 ja OMX Helsinki 25.

Hetkel kuum