Peeter Raidla • 23 august 2005

Ministrid asuvad võitlusse kuritegevusega

Justiitsministeerium ja siseministeerium leppisid eile kokku kuritegevuse vastu suunatud võitluse prioriteetides.

Justiitsministeeriumi teatel kohtusid esmaspäeval Laulasmaa Hotelli konverentsikeskuses justiits- ja siseministeeriumi ning politsei ja prokuratuuri juhid, et seada ühised eelistused võitluses kuritegevusega. Kohtumise lõpus allkirjastatasid justiits- ja siseminister Laulasmaa deklaratsiooni, milles ühised tegevusprioriteedid ja eesmärgid kirja pandi.

Ühiste põhieesmärkidena määratleti võitlus alaealiste poolt ning nende suhtes toime pandud kuritegevusega, esmajärjekorras lapsohvritega vägivalla- ja seksuaalkuritegudega ja võitlus organiseeritud kuritegevusega, esmajärjekorras uimastite, rahapesu ja inimkaubandusega seotud kuritegevusega.

'Selleks, et kuritegevuse vastane võitlus saaks olla edukas, peame selgelt ja üheselt arusaadavalt kokku leppima ühtsetes eesmärkides ja tegevustes,' kommenteeris justiitsminister Rein Lang. 'Alaealiste poolt ning nende suhtes toime pandud kuritegude hulk on kasvanud ja see on väga murettekitav. Võitlus organiseeritud kuritegevusega on aga kuriteoennetuse ning turvalisema elukeskkonna loomise alus.'

Hetkel kuum