Peeter Raidla • 23 august 2005

Toll pidas kinni loata toidulisandid

Maksu- ja tolliametnikud avastasid Muuga sadamas kokku 41 pakki ja purki erinevaid toidulisandeid.

Toidulisandite saajal puudus ravimiameti eriluba, mis on selliste toodete sisseveol nõutav.

Põhja maksu- ja tollikeskuse tollikontrolli osakonna ametnikud kontrollisid Muuga sadamas Ameerika Ühendriikidest saabunud kaupa, mis sisaldas lisaks teistele kaupadele kokku 41 ühikut (ligi 16,4 kg) ravimite hulka kuuluvaid toidulisandeid Animal Pak, Animal Stak2, Animal M.Stak, Fat Burners for Women, Arbuterol, Tone"N Tighten, Women"s Fitness Pak ja DHEA. Kauba saajal ei olnud tollile esitada Ravimiameti eriluba, mis on selliste toodete sisseveol nõutav.

Maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Marek Helmi sõnul on enne ravimite või nendega sarnaste toodete maale toimetamist isikul alati võimalus pöörduda ameti poole, saamaks infot kaubale kehtestatud keeldudest ja piirangutest. 'Igal juhul tasub selliste asjade peale mõelda enne kauba Eestisse toomist', lisas Helm.

Juhtumi suhtes on alustatud väärteomenetlus.

Hetkel kuum