Kadi Heinsalu • 30 august 2005

Jaekaubandusettevõtete müük suurenes juulis 12%

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2005. aasta juulis eelmise aasta juuliga võrreldes püsivhindades 12%, teatab statistikaamet.

Juulis müüsid jaekaubandusettevõtted kaupu jae 3,2 miljardi krooni eest. Põhiliselt toidukaupu müüvate jaekaubandusettevõtete jaemüük suurenes eelmise aasta juuliga võrreldes 14%, põhiliselt tööstuskaupu müüvate jaekaubandusettevõtete jaemüük 10%.

Kõige rohkem suurenes aastaga jaemüük majatarvete, kodumasinate, rauakaupade, ehitusmaterjali spetsialiseeritud kauplustes (21%) ning vähenes toidukaupade spetsialiseeritud kauplustes (28%). Jaanuarist juulini suurenes jaekaubandusettevõtete jaemüük eelmise aasta sama perioodiga võrreldes püsivhindades 11%. Märtsist alates on jaekaubandusettevõtete jaemüük kuust kuusse kasvanud. Juulis suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük juuniga võrreldes püsivhindades 3%. Tunduvalt elavnes juulis majatarvete, kodumasinate, rauakaupade, ehitusmaterjali jaemüük (16%).

Hetkel kuum