30. august 2005 kell 8:56

Siemensi juht tõusis Merkeli majandusnõunikuks

Saksa opositsiooni liider ja tõenäoline tulevane kantsler Angela Merkel nimetas oma majandusnõunikuks Siemensi endise tegevjuhi Heinrich von Piereri.

Pierer, kes praegu on Siemensi nõukogu esimees, on nõustunud juhtima Merkeli 10-liikmelist nõunike gruppi, kuhu kuuluvad nii ärimehed kui akadeemiliste ringkondade esindajad, kirjutab tänane Financial Times.

Samm peab kinnistama Merkeli imagot majanduspoliitika vallas kõige kompetentsema kantslerikandidaadina ning kasutab ühtlasi ära kantsler Gerhard Schröderi sotsiaaldemokraatliku partei ja ärieliidi pingestunud suhteid, kirjutab leht. Suhted pingestusid pärast seda, kui SDP juht Franz Müntefering võrdles välisinvestoreid rändtirtsude parvega ja käivitas Saksamaal kapitalismi kritiseeriva debati.

Merkeli samm näitab, et Saksa poliitilised liidrid on aru saanud, et vajalike reformide plaanid on mõistlik koostada tihedas koostöös ettevõtjatega, kirjutab FT. Merkeli teine seni silmapaistvaim valik on proportsionaalset tulumaksu propageeriva Heidelbergi ülikooli professori Paul Kirchhofi nimetamine rahandusministri kandidaadiks.

Hetkel kuum