Krista Taim • 2. september 2005 kell 7:35

Kahel Eesti Põlevkivi tütarettevõttel on uued juhid

Alates 1. septembrist on AS Põlevkivi Raudtee juhataja Aleksandr Smirnov ja AS Mäetehnika juhataja Donald Paidre.

Aleksandr Smirnov on töötanud Eesti Põlevkivis alates 1990. aastast. 2002.aastast töötas ta AS Põlevkivi Raudtees peainsenerina. Endine AS Põlevkivi Raudtee juhataja Rudolf Puks töötas kontsernis alates 2000. aastast. Puks lahkus Põlevkivi Raudteest seoses pensionile siirdumisega.

AS Mäetehnika uus juht Donald Paidre töötas varem ettevõtte turundusjuhina. Eesti Põlevkivis töötab Paidre alates 2003.a. detsembrist. Enne seda oli Paidre AS Äripäeva Kirjastuse müügijuht. Mäetehnika endine juht Endel Ilves töötas AS-is Eesti Põlevkivi alates 2002. aastast. Ilves lahkus ettevõttest tervislikel põhjustel.

97% kogu põlevkivi toodangust transporditakse tarbijateni raudteetranspordiga. Eesti Põlevkivi ühe olulisema infrastruktuuriettevõte AS Põlevkivi Raudtee teedevõrgu pikkus on üle 200 km, asutusel on oma veduri- ja vagunipark ning remondibaas. Põlevkivi Raudtees töötab 1. septembri seisuga 359 inimest.

AS Mäetehnika põhiülesandeks on metallkonstruktsioonide tootmine, metallitööd, kaevandusmasinate remont jne.. 1. septembri seisuga töötab AS Mäetehnikas 347 inimest.

Hetkel kuum