9. september 2005 kell 7:47

Börsikommentaar: Kas Eestist võib saada mõne aja pärast Baltimaade luuser?

Kolmapäevane Äripäev kirjutas, et Balti riikidest on sel aastal parim olnud Vilniuse börs, aga eile selgus, et majandus kasvas kõige kiiremini Lätis.

Võib olla on nende kahe fakti põhjal üldistuste tegemine mõnevõrra vägivaldne, aga mõtlemisainet võiks see siiski pakkuda.

Nagu selgus eile avaldatud majandusvabaduse indeksis, oleme taas lõunanaabritest pikalt ees (Eesti on esikümnes, lõunanaabrid esiviiekümne lõpuotsas). Nii on ka paljude teiste edetabelite ja riskireitingutega, kus meie seis on lõunanaabritest vähem või rohkem ees, aga majanduskasvus see eelistus millegipärast ei peegeldu

Võib-olla oleme loorberitele puhkama jäänud ja pole oma võimalusi täielikult ära kasutanud. Meie arenguseisakust infotehnoloogias on räägitud. Samas pole ka näha mingeid säravaid uusi ideid. Praegu tundub küll, et parim äriidee on saada kätte maakrunt ning sinna ehitada eramurajoon või kortermaja. Kui nii edasi, siis võib juhtuda, et paari aasta pärast oleme Balti riikide luuser.

Hetkel kuum