Erki Freiberg • 13 september 2005

Tallinki reisijate arv kasvas aastaga ligi 16 protsenti

Läänemere piirkonna juhtivaid laevandusfirmasid Tallink teenindas augustis lõppenud 2004-2005 majandusaastal kokku ligi 3,3 miljonit reisijat, mis on 15,8 protsenti enam kui aasta varem.

Tallinki teatel teenindas ettevõte Soome liinil kokku 2 545 886 reisijat, mida on 14,6 protsenti rohkem, kui aasta tagasi. Rootsi suunal kasutas Tallinki aluseid 687 433 reisijat, millega reisijate arv kasvas varasema perioodiga võrreldes 20,7 protsenti.

Tallinki finantsdirektori Janek Stalmeisteri sõnul kasvas reisijate arv jõudsalt vaatamata sellele, et ettevõte sulges aasta alguses Peterburi liini. ?Reisijate arvu kasvule on aidanud kaasa üldine majanduskasv ja inimeste reisimisvõimaluste avardumine. Rootsi liini on elavdanud Victoria I tulek ja lõppenud majandusaasta näitas, et reisijate liikumine Tallinn-Helsingi liinil liigub samuti üles,? sõnas Stalmeister.

Tallink avalikustab oma majandustulemused peale auditeerimist lähikuudel.

Tallink on Läänemere põhjaosa juhtiv laevandusfirma, mis opereerib kokku 12 laevaga kolmel liinil ning 350 toaga omanimelist hotelli Tallinna kesklinnas.

AS Tallink Grupp annab tööd kokku 2800 inimesele.

Hetkel kuum