Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miljoniklubi eile viieliikmeline

  Tallinna börsil ulatus eile viie aktsia käive üle miljoni krooni, suurima käibega oli Norma aktsia. Rohkem kui miljon krooni käivet tehti lisaks Normale Tallinna Vee, Eesti Telekomi, Merko Ehituse ja Baltika aktsiatega.
  Sellist ühtlast käibe jaotust ei ole mina varem täheldanud. Viimasel ajal on vaid üksikud aktsiad, mille käive ületab miljoni krooni piiri. Õnneks neid siiski on. Eraldi tasub märkimist, et viimasel ajal on sagenenud suured tehingud, kus omanikku vahetavad kümned tuhanded aktsiad. Võib arvata, et selle põhjus on mõnede finantsinvestorite väljumine. Samas tunduvad väikeaktsionärid jooksvat tormi sellistele aktsiatele nagu Baltika ja Tallinna Kaubamaja
  Peaaegu kogu Norma aktsia käibe andis üks tehing 25 000 aktsiaga. Lisaks sellele tehti veel üks 200aktsiane tehing. Norma aktsia hind jäi eile muutumatuks, püsides 108,74 kroonil (6,95 eurol).
  Norma aktsia on kaua aega paigal seisnud ja arvan, et ühele investorite rühmale selline külgsuunas liikumine ei meeldi ning nad on oma osalusi ümber mängimas. Normalt ei ole mõnda aega ka positiivseid uudiseid kuulda ? isegi spekulatsioonid võimaliku ülevõtmise kohta Autolivi poolt tunduvad olevat vaibunud.
  Suurim muutuja oli börsil eile Kalevi aktsia, mis langes väikese käibe juures 8,7 protsenti ning maksis 13,14 krooni (0,84 eurot). Kalevi puhul võib kõige mustema stsenaariumi puhul olla tegu Farmaatsiatehase-laadse juhtumiga. Halvimal juhul on omanikud sunnitud firma raskuste tõttu konkurentidele müüma, kes siis võivad kaubamärgid üle võtta ning tootmisega teha, mida ise heaks arvavad.
  Põhinimekirjas oli suurim langeja Starmani aktsia, mis langes 1,3 protsenti ja maksis 60,24 krooni (3,85 eurot). Ilmselt ei usu investorid, et Starmani kampaania ?Kolm ühe hoobiga? võiks tuua peadpööritavat edu. Aktsia käis päeva sees ära ka 3,80 euro ehk 59,46 krooni tasemel. Aktsia on viimastel päevadel näidanud langustendentsi ja selle üks põhjus võib olla veel, et 4 euro (62,59 krooni) piir jäi mõned päevad tagasi murdmata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
USA aktsiaturg trimmis kolmapäevast hüpet veidi väiksemaks
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Rahasadu! Graanul Investi omanikud võtsid kümneid miljoneid dividende "See oli osa tehingust"
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.