25. september 2005 kell 22:00

Suprema Venemaa fond on aastaga kasvanud 1,5 miljardi kroonini

?Fond on osutunud populaarseks, esimesed 10 miljonit eurot tuli juba esimese nädalaga,? sõnas Suprema varahalduse juht Veikko Maripuu. Eestist hallatav fond vahendab peamiselt Skandinaavia investorite raha. ?Minu enda rõõm on see, et Eestis on neid ajusid, kes suudavad sellise asja kokku panna,? sõnas Maripuu. ?Ega neid fonde Eestis väga palju ei ole, mis on 100 miljoni euro piiri ületanud.?

Ajastus oli Maripuu sõnul fonditootele hea, sest Jukose ümber toimuv leidis aset eelmise aasta sees ning tänavune kevad ja suvi on olnud edukad.

Venemaa aktsiaturu liikumine on pikalt jäänud alla Ida-Euroopale. ?Kui lisada pildile juurde veel see, et Venemaa aktsiaturg on regioonis üks odavamaid, siis selge oli see, et see vahe ei saa kaua kesta,? ütles Maripuu. Ta lisas, et vaadates Venemaa reservide kasvu, jooksevkonto ja eelarve suurt ülejääki ning sellest tulenevat võimalikku krediidireitingute tõstmist, on see normaalne, et turg on hakanud ebaloomulikku vahet vähendama. P/E suhtarv on praegu Vene turul keskmiselt alla 10.

?Ka investorid on muutunud Venemaa-suunal arusaadavalt julgemaks ja pragmaatilisemaks, Venemaa poliitika ei pisenda kuidagi praeguse Venemaa majandusdünaamika jõudu.?

Autor: Lauri Matsulevits

Hetkel kuum