Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapani börsi tõus üllatab

  Jaapani börs tõusis Nikkei 225 indeksi näol taas uuele nelja aasta kõrgeimale tasemele. Selle peale võiks ju öelda, et mis siis, ka muu Aasia ja Euroopa börsiindeksid löövad aina mitme aasta rekordeid. Kuid Jaapani aktsiaturu tõusu toestab see, et pidevalt vahetab omanikku aina uus rekordarv aktsiaid. See on märk aktiivsest turust.
  Pankade ja terasetootjate aktsiad tõusid, sest jaemüügi number (augustis kasvas 1,5 protsenti mullusega võrreldes, tegu on järjest kuuenda tõusukuuga) näitas lisamärke, et majandus kasvab neljandas kvartalis.
  ?Turg on uskumatult tugev,? ütles Fuji Investment Managementi fondijuht Yoshihisa Okamoto Bloombergile. ?Ma tahan näha lisaks märkidele kodumaise majanduse kasvust, et kas aktsiaturu ralli laieneb pangandusest ja tööstusest teistesse sektoritesse.?
  Nikkei 225 indeks tõusis 1,4 protsenti, 13617,24 punktile. Nikkei liigub vastu oma aastakümne parimale kvartalile. Eile oli Tokio börsi esimese nimekirja käibeks 3,28 triljonit jeeni (378 miljardit Eesti krooni), mis oli suurim päevakäive börsi 56aastases ajaloos.
  Maailma suurimaks pangaks saava Mitsubishi Tokio aktsia hind tõusis 5,1 protsendi võrra rekordilisele 1,45 mln jeenile (166 960 kroonile). Tõusid ka teiste pankade aktsiad. Jaapani suurima terasetootja Nippon Steeli aktsia hind tõusis 6,9 protsenti, 452 jeenile.
  ?Kodumaisele tarbimisele suunatud aktsiad, nagu ka pangad, saavad olema tulevase tõusu alustalaks,? ütles Ichiyoshi Investment Managementi fondijuht Mitsushige Akino. ?USA paistab stabiilsena ja see võib anda põhjuse viimaks börsi veelgi kõrgemale.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Raadiohommikus: uus konkurentsivalvur, külmad sügistuuled ja kuum debatt
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Raadiohommikus: Tallinna Kaubamaja, Baltic Horizon Fund, muusika idufirma ja mööblisse investeerimine
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.