Tõnu Tramm • 4. oktoober 2005 kell 12:54

Automüüjad püstitasid taas rekordi

Eesti uute sõiduautode müüjad müüsid septembris Eestisse 1586 uut sõiduautot, mis on läbi aegade parim septembrikuu müük.

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete eesti Liidu andmetel oli müüduim automark Toyota, mida müüdi 200 autot. Talle järgnesid 143 sõiduautoga Volkswagen, kolmandal kohal platseerus Renault 118 sõiduautoga. Üle saja auto (109) müüs ka Peugeot.

Mudelite lõikes jagasid müüduima auto tiitlit Toyota Corolla ja Peugeot 307, mida mõlemat müüdi 55 autot. Vaid kaks autot vähem müüdi Toyota Avensist. Üllatuslikult palju müüdi ka Toyota Land Cruiserit, ühtekokku 39 autot, olles selle tulemusega mudelite lõikes seitsmendal kohal.

Tarbesõidukeid müüdi septembris 352, mis on selle aasta parim kuumüük. Tarbesõidukite seas oli müüduim Ford (58 autot), millele järgnesid 52 autoga Mercedes-Benz ja 46 autoga Citroen. Edasi piiri taha re-eksporditi 28 uut sõidukit, ehk koos tarbesõidukite ja re-ekspordiga oli septembrikuu uute sõidukite kogumüük 1966 sõidukit.

Uute sõidukite müügist saab lähema ülevaate reedese Äripäeva Auto rubriigist ja järgmisel teisipäeval ilmuvast transpordi rubriigist.

Hetkel kuum