Ülo Toomsalu • 4. oktoober 2005 kell 6:07

Pärnu PM: Air Livonia tahab Kihnu lendudest loobuda

Kuigi lennufirma Air Livonia peaks teenindama talviti Kihnut 2008. aasta jõulukuu keskpaigani, teavitas selle juhataja Ants Aringo soovist leping lõpetada.

?Olukord on tõsiselt problemaatiline,? möönis maavanem Toomas Kivimägi eile Pärnu Postimehele, kinnitades, et Aringo kiri 8. septembrist sooviga lõpetada nimetatud leping (sõlmitud 15. detsembril 2003) enne tähtaega ja juba tänavu 10. detsembrist tuli talle ebamugava üllatusena.

Siiski on nii maavanemal kui lennufirma omanikul olnud ligi kuu aega vastastikku seisukohti täpsustada nii ametlikus kui mitteametlikus õhkkonnas, kompromissiotsingusse on kaasatud majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning lahendused on tulemas. Üks on asjaosaliste kinnitusel aga kindel: lennuühendus Kihnu saare ja mandri vahel ei katke eeloleval talveperioodilgi.

Seda, milles võimalik kompromiss seisneb, Aringo ei selgita. ?Ma austan oma lepingupartnerit väga ja ma ei vestle lepingupartneritega ajakirjanduse kaudu, vaid teen seda nendega otse,? pareerib Aringo vastuse.

?Kui mõni aasta tagasi maksis lennukimootori remont 28 000 dollarit, siis nüüd maksab see töö ligi 90 000 dollarit, remondihind on tõusnud kolm korda, aga lennuhind, see tähendab dotatsioon Kihnu vahel lendamisel on tõusnud 10-15 protsenti, ja piletihind pole üldse muutunud,? mainib Aringo.

Hetkel kuum