Saku Õlletehase kaudne suuromanik Carlsberg kavatseb Euroopas sulgeda pooled tehased

Saku Õlletehase suuromaniku BBH üks suuromanikke Carlsberg kavatseb Euroopas sulgeda pooled oma õlletehased.

Carlsbergi tegevjuht Nils Smedegaard Andersen ütles septembri lõpus Taani majanduslehele Börsen, et kavatseb sulgeda oma 29st õlletehasest Euroopas 14. Selle sammuga tahab Carlsberg juhi sõnul oma tootmise kontinendil paremini toimivaks muuta. ?On tõenäoline, et kuue aasta pärast on kadunud ka õlletootmine Kopenhaagenist,? ütles Smedegaard Andersen Taani ajalehele. Ta lisas, et ei ole veel selge, millised teised Euroopa õlletootmiskohad suletakse. Carlsbergil on õlletootmistehased üheksas Euroopa riigis. Carlsberg on maailma suuruselt viies õlletootja.

Täpselt pool Saku Õlletehase suuromanikust Baltic Beverages Holding (BBH) kuulub Taani õlletootjale Carlsberg ja teine pool kuulub Inglise õlletootjale Scottish amp; Newcastle.

Lisaks märkis Smedegaard Andersen Börsenile antud intervjuus, et ta ei välista ka Inglise õlletootja Scottish amp; Newcastle osaluse väljaostmist firmas Baltic Beverages Holding (BBH).

Veel on Carlsbergi juhi sõnul kontsernil järgmise kolme kuni viie aasta jooksul kavas korraldada suuremaid ülevõtmisi. ?Carlsbergil on kavas suuremaid ülevõtmisi järgmise kolme kuni viie aasta jooksul, pärast seda, kui võlakoorem on suudetud viia seniselt 30 miljardilt Taani kroonilt 20 miljardi Taani krooni tasemele,? ütles Smedegaard Andersen. Juht lisas, et hetkel ei ole tal teatada veel midagi konkreetset. ?Korraldame ülevõtmise, kui silmapiirile ilmub õige kandidaat,? oli tema sõnum.

Carlsberg kirjutas oma selle poolaasta aruandes, et kavatseb oma õlletootjad Venemaal ühte firmasse kokku koondada. Selle sammuga tahetakse optimeerida müügi-, tootmise- ja logistikakulusid.

Hetkel kuum