• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saku Õlletehase kaudne suuromanik Carlsberg kavatseb Euroopas sulgeda pooled tehased

  Saku Õlletehase suuromaniku BBH üks suuromanikke Carlsberg kavatseb Euroopas sulgeda pooled oma õlletehased.

  Carlsbergi tegevjuht Nils Smedegaard Andersen ütles septembri lõpus Taani majanduslehele Börsen, et kavatseb sulgeda oma 29st õlletehasest Euroopas 14. Selle sammuga tahab Carlsberg juhi sõnul oma tootmise kontinendil paremini toimivaks muuta. ?On tõenäoline, et kuue aasta pärast on kadunud ka õlletootmine Kopenhaagenist,? ütles Smedegaard Andersen Taani ajalehele. Ta lisas, et ei ole veel selge, millised teised Euroopa õlletootmiskohad suletakse. Carlsbergil on õlletootmistehased üheksas Euroopa riigis. Carlsberg on maailma suuruselt viies õlletootja.
  Täpselt pool Saku Õlletehase suuromanikust Baltic Beverages Holding (BBH) kuulub Taani õlletootjale Carlsberg ja teine pool kuulub Inglise õlletootjale Scottish amp; Newcastle.
  Lisaks märkis Smedegaard Andersen Börsenile antud intervjuus, et ta ei välista ka Inglise õlletootja Scottish amp; Newcastle osaluse väljaostmist firmas Baltic Beverages Holding (BBH).
  Veel on Carlsbergi juhi sõnul kontsernil järgmise kolme kuni viie aasta jooksul kavas korraldada suuremaid ülevõtmisi. ?Carlsbergil on kavas suuremaid ülevõtmisi järgmise kolme kuni viie aasta jooksul, pärast seda, kui võlakoorem on suudetud viia seniselt 30 miljardilt Taani kroonilt 20 miljardi Taani krooni tasemele,? ütles Smedegaard Andersen. Juht lisas, et hetkel ei ole tal teatada veel midagi konkreetset. ?Korraldame ülevõtmise, kui silmapiirile ilmub õige kandidaat,? oli tema sõnum.
  Carlsberg kirjutas oma selle poolaasta aruandes, et kavatseb oma õlletootjad Venemaal ühte firmasse kokku koondada. Selle sammuga tahetakse optimeerida müügi-, tootmise- ja logistikakulusid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Raadiohommikus: kelle seast valitakse aasta silmapaistvaim ettevõtja?
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.