4. oktoober 2005 kell 8:52

Soome tekib jõudsalt Vene firmasid

Soomes on viimase kahe aastaga lisandunud ligi 300 uut firmat, mille juured on Venemaal, kirjutab tänane Kauppalehti.

Suurem osa neist tegutseb ärikonsultatsioonide, ehituse, transpordi ning ekspedeerimise vallas. Iga viies firma on tegutsenud vähem kui kaks aastat, selgub äriinfo firma Dun amp;Bradstreet ülevaatest. Viimasel ajal on juurde tulnud ka juuksurisalonge ja restorane, mis viitab sellele, et sisserändajad annavad endale ise tööd, kirjutab leht.

Enamus firmasid on väiksed ? keskmiselt 3,6 töötajaga. Enam kui 100 töötajat on vaid üheksal firmal. Neist suurimad on automüüja Delta Motor Group ja Teboil. Firmad annavad kokku Soomes tööd 5000 inimesele.

Soomes tegutseb praegu aktiivselt 1414 sellist firmat, kus tegevjuht või juhatuse liige on Venemaa kodanik, kirjutab leht.

Hetkel kuum