Peeter Teder • 4. oktoober 2005 kell 9:20

USA energeetikaminister: kõrged kütusehinnad püsivad pool aastat

USA energeetikaminister Samuel Bodman ennustab, et kõrged kütusehinnad püsivad veel vähemalt kuus kuud.

'Arvan, et järgmise kuue kuu jooksul seisavad meil ees väga katsumusterohked ajad,' vahendas CNN Money Bodmani sõnu. 'Meil seisavad ees mõned probleemid bensiini kättesaadavuse ja gaasi ning kütteõli hindadega.'

Bodman möönis siiski, et ta ei tea veel kui suuri kahjustusi põhjustas orkaan Rita naftaplatvormidele ja ümbertöötlustehastele. Tema sõnul kulub veel kaks-kolm nädalat nende kahjude ulatuse väljaselgitamiseks.

USA ametnike teatel oli eelmise nädala lõpul vaid 2 protsenti naftaplatvormidest taas tööle asunud. Lisaks sellele on ligi viiendik USA naftatöötlemistehastest suletud orkaanide Katrina ja Rita laastamistöö tõttu.

Hetkel kuum