Ülo Toomsalu • 5. oktoober 2005 kell 5:55

ÄL: Eesti firma Sebe tahab Soomes busse ehitada

Eesti bussifirma Sebe tahab Soomes üles osta tegutseva bussifirma ja töökoja.

Kui otsingud kujunevad tulemusrikkaks, saadab firma Soome busse remontima kaksteist eestlast. Samuti võib Sebe Soomes konkureerida liinivedude lepingutele. Ka sellel juhul keeraks Soome teedel vuravates bussides rooli Eesti mehed, kirjutab Ärileht.

Põhjanaabritele bussiremondi teenuse osutamine ei ole iseenesest firma jaoks uus väljakutse. Hetkel tegutseb Sebe sildi all Eesti eri piirkondades kokku viis remonditöökoda, kust ka välismaistele klientidele teenust müüakse.

Kui täna on Sebe töökojas võimalik vana buss korda teha, siis tulevikus loodab firma, et on valmis uue bussi peaaegu algusest lõpuni ise valmis ehitama. Kõik, mis selleks vaja, on vaid tehasest ostetud alusvanker, mille peale bussi kere võiks üles ehitada.

Planeeritud remonditööd väljastpoolt Eestist pärit klientidele moodustavad praegu kogu Sebe käibest umbes 12% ehk üle 30 miljoni krooni.

Hetkel kuum