ÄP fototoimetus • 5. oktoober 2005 kell 22:00

Microsoft lisab Office-le PDF-formaadi toe

Microsofti sõnul on PDFi ehk portatiivse dokumendiformaadi loomise võimalus nõutuim kõigist täiendustest, mida Office kasutajad näha sooviksid.

PDF võimaldab dokumente salvestada kujul, mis ei sõltu erinevate arvutite ja tarkvara seadetest ning tagab seega dokumendi ühesuguse väljanägemise kõikides kasutuskohtades.

Microsofti Office suurimaks konkurendiks kujunenud vabavaraline Openoffice.org lubab ühe nupuvajutusega PDF-formaati salvestada juba paar aastat. Sama võimalust pakuvad ka Coreli WordPerfect Office ja Microsofti enda Office Mac OS-ile mõeldud versioon.

Paljudele iseenesestmõistetavaks saanud funktsiooni lisamine alles nüüd on põhjustanud uut kriitikat Microsofti pihta, kes väidetavalt hoidub avatud failiformaatide toetamisest, lootes niimoodi kasutajaid oma toodetest sõltuvusse seada.

Microsoft on näiteks teatanud, et ei kavatse toetada avatud standardil põhinevat OpenDocument failiformaati, mille kasutuselevõttu ametliku standardina on pooldanud nii Euroopa Liit kui mitmete riikide valitsused.

Autor: ÄP

Hetkel kuum