Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Kalevi maja renditulu voolab teadmata suunas

  Kalevilt endise tootmishoone rentinud politseiamet ja piirivalveamet maksavad ligi 35 mln krooni aastas firmale, mille omanikud peituvad advokaadibüroo taha.

  2003. aasta algul, kui Kalevi kommivabrik oli Tondilt Jürisse kolinud, sõlmis selle tütarfirma Kalev REC politseiametiga 20 aastaks rendilepingu, mille jooksul rentnik tasub kokku üle 600 miljoni krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Mõni kuu hiljem teatas Kalev, et müüb suurema osa Pärnu mnt 139 kinnistust Oliver Kruuda äripartnerile Mati Tusovile kuuluvale osaühingule Raldon. Tehingu hind oli 87 miljonit krooni. Sellega hakkasid politseiameti rendimaksed laekuma Kalevi asemel Raldonile, mille omanik oli sajaprotsendiliselt Tusov.
  Tänavu augustist on aga pool Raldonist läinud osaühingule Crimex Capital, mille juhatuse esimees on advokaat Aivar Raudsik.
  Kuni 2004. aasta maini figureeris ettevõtte juhatuses Martin Krupp, kelle nimi jookseb justkui kohustuslikuna läbi peaaegu kõikidest majandusminister Edgar Savisaarega seotud majandustehingutest.
  Crimex Capitali omanik on osaühing Bolton Invest, mille juhatuse esimees on taas advokaat Raudsik. Ja Bolton Investi formaalne omanik on advokaadibüroo Alas Raudsik. Kes peidab oma seotust Kalevi endise tootmishoonega advokaadibüroo taha, pole teada. Ometi teenib just tema järgmistel aastatel poole endise kommivabriku renditulust.
  Raudsik ja Tusov polnud eile kättesaadavad. Advokaadibüroo Alas Raudsik sekretär keeldus ütlemast, kes on Bolton Investi tegelikud omanikud.
  Siseminister Kalle Laanet edastas oma seisukoha, kus ta andis mõista, et kui ta 2003. aastal Tallinna prefektina rendilepingu sõlmis, istus ta vastas Tusov ? Raldoni omanik ja juht. Enda sõnul Laanet ei tea, et Raldoni omanike seas on muudatusi tehtud, ent sellest ei peagi Raldon rentnikku teavitama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.