ÄP fototoimetus • 9. oktoober 2005 kell 22:00

ÄP 5 aastat tagasi: Optiva pangast ei saa Soome panga filiaali

Ehkki Soome omanik muudab Optiva tuleval aastal Sampo Pangaks, jääb see panga juhi Härmo Värgi sõnul tegutsema iseseisvalt, mitte Sampo gruppi kuuluva Leonia Panga filiaali või tütarpangana, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

?Optiva roll on teha edukat koostööd kindlustusega,? rääkis Värk, kelle sõnul toob uus omanik panka rahvusvahelist ­oskusteavet ja kogemusi. Kuna Leonia Pangal on tugev telefoni- ja internetipangandus, seab tema sõnul ka Optiva need prioriteediks. Hansapanga jaepanganduse direktori Raul Paruski hinnangul on Optiva Pangal enim potentsiaali turgu võita jõukamasse keskklassi kuuluvate eraisikute ja keskmise suurusega ettevõtete seas. Sampo Grupp ostis Eesti Pangalt Optiva aktsiate kontrollpaki kevadel ning on väikeaktsionäridelt aktsiaid kokku ostes suurendanud oma osalust 93,2 protsendini.

Hetkeseis: tegelikult pole klientidel suurt vahet, kellele pank kuulub või mis ta staatus on. Küll aga aktsionäridel: tarvitses vaid Sampo Pangal hakata paremini minema, kui väikeaktsionäride aktsiad jõuga ära võeti.

Autor: ÄP

Hetkel kuum