• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ÄP 5 aastat tagasi: Optiva pangast ei saa Soome panga filiaali

  Ehkki Soome omanik muudab Optiva tuleval aastal Sampo Pangaks, jääb see panga juhi Härmo Värgi sõnul tegutsema iseseisvalt, mitte Sampo gruppi kuuluva Leonia Panga filiaali või tütarpangana, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.
  ?Optiva roll on teha edukat koostööd kindlustusega,? rääkis Värk, kelle sõnul toob uus omanik panka rahvusvahelist ­oskusteavet ja kogemusi. Kuna Leonia Pangal on tugev telefoni- ja internetipangandus, seab tema sõnul ka Optiva need prioriteediks. Hansapanga jaepanganduse direktori Raul Paruski hinnangul on Optiva Pangal enim potentsiaali turgu võita jõukamasse keskklassi kuuluvate eraisikute ja keskmise suurusega ettevõtete seas. Sampo Grupp ostis Eesti Pangalt Optiva aktsiate kontrollpaki kevadel ning on väikeaktsionäridelt aktsiaid kokku ostes suurendanud oma osalust 93,2 protsendini.
  Hetkeseis: tegelikult pole klientidel suurt vahet, kellele pank kuulub või mis ta staatus on. Küll aga aktsionäridel: tarvitses vaid Sampo Pangal hakata paremini minema, kui väikeaktsionäride aktsiad jõuga ära võeti.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.