9. oktoober 2005 kell 22:00

Talvine torm Pärnu rannaäärsete maade hindu siiski ei mõjutanud

Pärnus aasta alguses möllanud torm tõstis inimeste teadlikkust maade ostmisel ja oma kodu rajamisel. Vaatamata toimunud hävitustööle, hinnad mereäärsetel aladel ei langenud. Renoveeritud eramute hinnad aasta esimesel poolel tõusid ligi 11%. Renoveerimata elamute hindade kasv oli kuni 8%.

Eramukruntide osas ületab nõudmine jätkuvalt pakkumist. Piiratud pakkumine hoiab hinna kõrge ja paindumatu. Kommunikatsioonidega kruntide hinnad algavad 280 kroonist ruutmeetri eest Ülejõel ja lõpevad 2000 krooniga ruutmeetri eest rannapiirkonnas.

Linna lähiasulate arendustegevus laieneb jõudsalt. Majade hinnad algavad 650 000 kroonist. Noored pered, kelle sissetulek ei võimalda omandada eramut linnas, on suunanud oma pilgud linnast väljapoole. Samuti on kindel ostjaskond, kes igatseb looduslähedust ja on privaatsust otsides nõus maksma kõrgemat hinda.

Hetkel kuum