Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Toorainenõudlus toetas turge

  Euroopa aktsiaturud tõusid eile mõjutatuna kütusefirmade BP ja Totali ning toorainetootja BHP Billitoni aktsiate kallinemisest. Turuosalised arvasid, et nõudlus Hiinast hoiab firmade kasumid jätkusuutlikena. Tõusu võis nimetada ka põrkeks, sest aktsiad taastusid eelmisel nädalal toimunud langusest.
  Euroopa suurim naftakompanii BP tegi 1,5protsendilise hüppe ning maksis 631 penni. Eelmisel nädalal langes aktsia 7,7 protsenti. Euroopa suuremate kütusefirmade hulka kuuluva Totali aktsia tõusis 1,2% ja väärtpaber maksis 215,5 eurot. Totali aktsia kukkus eelmisel nädalal 6,3%. JPMorgan Chase?i analüütikud soovitasid hoida oma portfellis rohkem kütusefirmade aktsiaid, kui neid sisaldavad aktsiaindeksid. Lehman Brothers aga soovitab kütusesektori osakaalu vähendada.
  Tõusjate hulgas olid ka meie naaberriikide tehnoloogiafirmade Nokia ja Ericssoni aktsiad. Nokia kerkis 1,5 protsenti ja Ericsson 0,4 protsenti.
  Ka USA börsiindeksid läksid eile turgude avanemise järel tõusule. Nii kvaliteetaktsiate hinnaliikumisi kajastav Dow Jones kui ka tehnoloogiaindeks Nasdaq kosusid 0,1 protsenti. Dow Jones alustas kauplemist 10 305,67 punkti ümber ja Nasdaq 2093,10 punkti lähedal. Dow Jonesi tõusule aitas kaasa ootus, et firmade kasumikasv kolmandas kvartalis kiirenes. Majandustulemuste hooaja avas eile Alcoa, avaldades oma majandustulemused pärast börsi sulgemist. Lisaks Alcoale avaldab alanud nädalal tulemused veel 23 S&Psse kuuluvat firmat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Harju Elektri uueks finantsjuhiks saab Priit Treial
Harju Elektri nõukogu valis uueks juhatuse liikmeks ja finantsjuhiks Priit Treiali, kes asub ametisse 14. novembril ja tema volituste tähtaeg on kolm aastat.
Harju Elektri nõukogu valis uueks juhatuse liikmeks ja finantsjuhiks Priit Treiali, kes asub ametisse 14. novembril ja tema volituste tähtaeg on kolm aastat.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Poolaasta maksutulu kasvas 16%
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.