10. oktoober 2005 kell 22:00

Üllar Jaaksoo läheb Tele2st Sportlandi

Eile teatas Tele2 juhtinud Üllar Jaaksoo, et lahkub 31. oktoobril ettevõtte juhatuse esimehe kohalt ning siirdub juhtima spordikaupu müüvat Sportland International Groupi. Päev pärast Jaaksoo lahkumist võtab sidefirma juhtimise üle endine Tele2 ja praegune Hansapanga turundusdirektor Toomas Tiivel.

Otsuse ametipostilt lahkuda võttis Jaaksoo vastu ise, firmasisest survet tema sõnul ei avaldatud. ?Eks ma tahan ka reisida ja uut kogeda,? lausus ta naljatledes.

Jaaksoo rääkis, et pakkumine astuda Sportlandi etteotsa tuli juba suvel, koos mõne teisega. Milline ettevõte veel tema oskustest huvitatud oli, ta öelda ei tahtnud, kuid sõnas, et Sportlandi kutse oli kõige ahvatlevam. ?Palju ringivaatamist mul ei olnud,? lausus ta, teistele pakkumistele sai kohe ei öeldud. Pakkumise puhul imponeeris ettevõtte kiire areng.

Mida uut ta Sportlandi viib ning millised ümberkorraldused on plaanis, Jaaksoo öelda ei tahtnud, kuna asub seal tööle alles novembris. Niikaua keskendub ta Tele2 heaolule. ?Siin on praegusel ajal isegi topeltkiire,? märkis Jaaksoo.

Tele2 uus juht leiti Jaaksoo sõnul probleemideta, laia konkurssi ei korraldatud ning pakkumine tehti otse Tiivelile.

?Ma tunnen äri, tunnen inimesi ja tunnen omanikke,? sõnas Tiivel ise.

?Täpselt samad omadused olid meilegi tähtsad,? lisas Jaaksoo kiirelt. Kasuks tuli meeste sõnul ka see, et Tiivelil on Tele2 taust.

Tähtsamaks eesmärgiks uuel kohal pidas Tiivel mobiilside kolmanda põlvkonna tehnoloogia edasiarendamist. ?Kuidas uhke tehnoloogia teha inimesele arusaadavaks,? sõnas ta. Jaaksoo lisas, et enne on ka väiksemaid ja pakilisemaid küsimusi vaja lahendada.

Konkurentide meelest lahkus Jaaksoo enda tahtel. ?Viimased aastad Tele2-le väga lihtsad olnud ei ole, kuidas ei usu, et see oleks põhjus Üllarit ära saata,? sõnas EMT juht Valdo Kalm. Tema sõnul on Jaaksoo oma ametiaja jooksul suure töö ära teinud ning siirdub nüüd lihtsalt uutele jahimaadele. ?Küllaltki dünaamiline inimene,? lisas ta. Uut juhti Kalm isiklikult ei tunne, kuid kuuldavasti on tegemist väga hea turundusinimesega. ?Kui hästi saab ta hakkama juhina, on raske kommenteerida,? märkis Kalm.

Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen nägi Jaaksoo lahkumises samuti pigem isiklikke põhjusi kui ebaedu äris. Uue juhi kohta hinnangut ta anda ei osanud.

Sportland International Groupi juhatuse liige ja üks omanikest Are Altoja ei tahtnud eile kommenteerida, kas Jaaksoo oli ettevõtte esimene otsus või pakuti kohta ka teistele. ?Üllar ütles kõik pressiteates välja, ei taha sinna midagi lisada praegusel hetkel.?

Tele2 oli kaks aastat järjest, 2001?2002, Äripäeva koostatud Eesti edukate ettevõtete edetabelis esikohal, Jaaksoo 2003. aastal aasta ärimees.

Autor: Gert D. Hankewitz

Hetkel kuum