Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Üllar Jaaksoo läheb Tele2st Sportlandi

  Eile teatas Tele2 juhtinud Üllar Jaaksoo, et lahkub 31. oktoobril ettevõtte juhatuse esimehe kohalt ning siirdub juhtima spordikaupu müüvat Sportland International Groupi. Päev pärast Jaaksoo lahkumist võtab sidefirma juhtimise üle endine Tele2 ja praegune Hansapanga turundusdirektor Toomas Tiivel.
  Otsuse ametipostilt lahkuda võttis Jaaksoo vastu ise, firmasisest survet tema sõnul ei avaldatud. ?Eks ma tahan ka reisida ja uut kogeda,? lausus ta naljatledes.
  Jaaksoo rääkis, et pakkumine astuda Sportlandi etteotsa tuli juba suvel, koos mõne teisega. Milline ettevõte veel tema oskustest huvitatud oli, ta öelda ei tahtnud, kuid sõnas, et Sportlandi kutse oli kõige ahvatlevam. ?Palju ringivaatamist mul ei olnud,? lausus ta, teistele pakkumistele sai kohe ei öeldud. Pakkumise puhul imponeeris ettevõtte kiire areng.
  Mida uut ta Sportlandi viib ning millised ümberkorraldused on plaanis, Jaaksoo öelda ei tahtnud, kuna asub seal tööle alles novembris. Niikaua keskendub ta Tele2 heaolule. ?Siin on praegusel ajal isegi topeltkiire,? märkis Jaaksoo.
  Tele2 uus juht leiti Jaaksoo sõnul probleemideta, laia konkurssi ei korraldatud ning pakkumine tehti otse Tiivelile.
  ?Ma tunnen äri, tunnen inimesi ja tunnen omanikke,? sõnas Tiivel ise.
  ?Täpselt samad omadused olid meilegi tähtsad,? lisas Jaaksoo kiirelt. Kasuks tuli meeste sõnul ka see, et Tiivelil on Tele2 taust.
  Tähtsamaks eesmärgiks uuel kohal pidas Tiivel mobiilside kolmanda põlvkonna tehnoloogia edasiarendamist. ?Kuidas uhke tehnoloogia teha inimesele arusaadavaks,? sõnas ta. Jaaksoo lisas, et enne on ka väiksemaid ja pakilisemaid küsimusi vaja lahendada.
  Konkurentide meelest lahkus Jaaksoo enda tahtel. ?Viimased aastad Tele2-le väga lihtsad olnud ei ole, kuidas ei usu, et see oleks põhjus Üllarit ära saata,? sõnas EMT juht Valdo Kalm. Tema sõnul on Jaaksoo oma ametiaja jooksul suure töö ära teinud ning siirdub nüüd lihtsalt uutele jahimaadele. ?Küllaltki dünaamiline inimene,? lisas ta. Uut juhti Kalm isiklikult ei tunne, kuid kuuldavasti on tegemist väga hea turundusinimesega. ?Kui hästi saab ta hakkama juhina, on raske kommenteerida,? märkis Kalm.
  Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen nägi Jaaksoo lahkumises samuti pigem isiklikke põhjusi kui ebaedu äris. Uue juhi kohta hinnangut ta anda ei osanud.
  Sportland International Groupi juhatuse liige ja üks omanikest Are Altoja ei tahtnud eile kommenteerida, kas Jaaksoo oli ettevõtte esimene otsus või pakuti kohta ka teistele. ?Üllar ütles kõik pressiteates välja, ei taha sinna midagi lisada praegusel hetkel.?
  Tele2 oli kaks aastat järjest, 2001?2002, Äripäeva koostatud Eesti edukate ettevõtete edetabelis esikohal, Jaaksoo 2003. aastal aasta ärimees.
  Autor: Gert D. Hankewitz
 • Hetkel kuum
Luminori jätkusuutlikkuse juht: rohelisusest saab soodsama laenu argument
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Peeter Koppel: ees võib oodata inflatsiooni teine laine
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
Väljaspool börsi laiub suur ja salapärane maailm
Investeerimisel on enim levinud varaklass võlakirjad ja aktsiad, kuid on olemas ka selline üldine varaklass nagu alternatiivsed investeeringud.
Investeerimisel on enim levinud varaklass võlakirjad ja aktsiad, kuid on olemas ka selline üldine varaklass nagu alternatiivsed investeeringud.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Rüütsalu sookvootidest: naised peaksid end ise üles andma
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Sõda Ukrainas viis raudteedelt veerandi veostest
Kaubavedudele kehtestatud sanktsioonid kärpisid möödunud aastal oluliselt kaubamahtu nii sadamates kui raudteedel.
Kaubavedudele kehtestatud sanktsioonid kärpisid möödunud aastal oluliselt kaubamahtu nii sadamates kui raudteedel.

Olulisemad uudised

Väidetav luurepall tegi Hiina ja USA suhted teravamaks USA tulistas luurepalli alla
USA õhuruumis ringi seiklev õhupall on ameeriklastes tekitanud muret julgeoleku üle ja jõudnud mõjutada Washingtoni ja Pekingi niigi hapraid diplomaatilisi suhteid.
USA õhuruumis ringi seiklev õhupall on ameeriklastes tekitanud muret julgeoleku üle ja jõudnud mõjutada Washingtoni ja Pekingi niigi hapraid diplomaatilisi suhteid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.