Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lasteaed ? avastamata koht firmapeo jaoks

  Moodsad eralasteaiad on juba maja projekteerimise käigus planeerinud võimaluse panna maja raha teenima ka õhtuti, kui lasteaialapsed on koju läinud. Riiklike eralasteaedadega on aga asi keerulisem, nende planeering on tehtud nii, et külalised käivad läbi laste koduruumidest.
  Sel kevadel Pirital avatud lasteaia Naba tegevjuhi Katrina Vasara sõnul on Naba kavandatud lastekeskusena, kus põhitegevus on siiski lasteaed, kuid lisategevusena renditakse maja erinevatele huviringidele.
  Samas tunnistas Vasar, et lasteasutustel on kõrgemad hügieeninõuded ja seetõttu planeeriti juba ehitusel nii, et huviringidel ja lasteaialastel oleksid erinevad sissepääsud.
  Lisaks on Nabal liigendatav keskväljak, kus on nii kinoekraan kui ka muusikasüsteem. Olemas on bassein, mille saab kohalda ka hiigelsuureks mullivanniks, köögiosa ning suur aed, kus saab pikniku pidada või grillida.
  Vasari sõnul on vähem kui aasta tegutsenud Naba juba peokohana avastatud: ?Esimesed broneeringud asutuste jõulupeoks on tehtud.?
  Vasara sõnul ei tähenda lasteaia või lastekeskusega koostöö firmale seda, et tegemist on vaid laste ringmängudega: ?Kui lastel on tegevust, mis nendele just sobib (peojuht, mänguasjad, läbimõeldud mängud jne), siis saavad täiskasvanud rahulikult omavahel vestelda, seminari pidada või hoopis koos lastega interaktiivset loengut läbi viia.
  ?Näiteks teatriloeng, kus lapsed teevad teatrit koos vanemaga, kuid spetsialist selgitab, millised arendavad tegevused sellega kaasas käivad,? rääkis Vasar innustatult.
  Kaks kuud Saku lasteaia juhataja ametit pidanud Tiiu Rõuk ütles, et veel 25 aasta jooksul pole lasteaeda firmadele renditud. ?Tõenäoliselt on asi jäänud lihtsalt organiseerimise ja aja taha,? arvas Rõuk. ?See pole üldsegi halb idee ja minu põhimõtteline nõusolek on olemas,? lisas Rõuk.
  Sangari Valga vabriku personalijuhi Margit Petrovi sõnul on lastepeod toimunud alati ettevõtte enda suures saalis. ?Külla aga oleme kutsunud oma laste jõulupeole esinema lasteaia- või koolilastetruppe,? lisas Petrov.
  Ürituste korraldusfirma Fellander juhi Anneli Parksepa sõnul pole lasteaedasid ürituse pinnana kasutatud, sest seal on oma hügieeninõuded ja sinna täiskasvanuid viia ei saa.
  ?Lapsi aga tahaks vastupidiselt keskkonnast, kus nad iga päev on, võimalikult kaugele viia,? lisas Parksepp.
  Lapsed tunnevad uhkust ja räägivad sõpradele, kui nad on saanud näiteks nätsu, sest olid osavad ema jõulupeol või isa tööjuures oli lõbus joonistamisvõistlus ning sai sealtki auhinna jne.
  Kui lasteüritus on planeeritud pereüritusena, siis peaksid võistlema-mängima laps ja vanem koos. Väga levinud on juhus, kus vanemad istuvad toas ja lapsed viiakse näiteks kas õue või teise ruumi mängima. Siin ei arvestata sellega, et laps ei julge vähemalt esimesed 15 minutit minna üksi võõras kohas, võõraste lastega ja võõra mängujuhiga mängima. Lapsevanemal on aga üksi väga ebamugav kaasa minna, sest siis tundub tema laps memmekas ja arg. Seega, tähelepanu keskpunktis on nii ema kui ka laps.
  Ärge pange eri vanuses lapsi võistlema. Selge on see, et võistlused kütavad kirgi ja tekitavad meeleolu, kuid firmapidudel on kaasas väga erinevas vanuses lapsed ja paraku jäävad siin jänni just pisemad. Auhinnast aga ei taha ju keegi ilma jääda. Kui vanusevahe on väga suur, võiks korraldada rohkem erineva jõuastmega mänge.
  Väga tähtis on selgeks teha ja läbi mõelda, mis kell alustada lastevõistlusega. Kui kollektiivis leidub 3-15aastaseid lapsi, siis on selge, et õhtuks on pisimad väsinud ja istuvad vaid oma vanemate süles. Sellisel juhul ei saa mängus osaleda ka vanemad. Parem oleks näiteks sättida lapsevanemad koos alla viieaastastega ennelõunal ja pärastlõunal suuremate laste mängud.
  Autor: Tiina Kass
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
4000eurosele elektrile pole häid vabandusi. Tegutsegem!
Nord Pooli pakkumiste esitamise ja aktsepteerimiste süsteem tuleb väga kriitilise pilguga üle vaadata, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nord Pooli pakkumiste esitamise ja aktsepteerimiste süsteem tuleb väga kriitilise pilguga üle vaadata, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kansas City Föderaalreservi juht: intresside tõstmine peatub alles siis, kui oleme veendunud inflatsiooni allapoole tulemises
Kansas City Föderaalreservi juht Esther George ütles neljapäeval peetud kõnes, et intresside tõstmine peatub alles siis, kui ollakse täielikult veendunud, et inflatsiooninumber tuleb allapoole.
Kansas City Föderaalreservi juht Esther George ütles neljapäeval peetud kõnes, et intresside tõstmine peatub alles siis, kui ollakse täielikult veendunud, et inflatsiooninumber tuleb allapoole.
Reaalajas börsiinfo
Bigbank: majanduses pole midagi seisma jäänud
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Sündmused Ukraina tuumajaama lähistel Eestile kiirgusohtu ei kujuta
Keskkonnaamet teatas, et jälgib kiirguse taset Eestis ööpäevaringselt ning kiirgustase Eestis ja lähiriikides püsib stabiilne.
Keskkonnaamet teatas, et jälgib kiirguse taset Eestis ööpäevaringselt ning kiirgustase Eestis ja lähiriikides püsib stabiilne.
Eesti sattus eile küberrünnakute alla
Eile tabasid Eestit kõige ulatuslikumad küberrünnakud alates 2007. aastast, tviitis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi digiarengu asekantsler Luukas Kristjan Ilves. „Rünnak jäi Eestis suures osas märkamatuks,“ tõdes ta.
Eile tabasid Eestit kõige ulatuslikumad küberrünnakud alates 2007. aastast, tviitis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi digiarengu asekantsler Luukas Kristjan Ilves. „Rünnak jäi Eestis suures osas märkamatuks,“ tõdes ta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.