ÄP fototoimetus • 11. oktoober 2005 kell 22:00

Ossinovski sai süüdistuse konkurentsi kahjustamises

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Laura Feldmanis esitas kaitsepolitseiameti poolt kohtueelsel uurimisel kogutud tõenditele tuginedes ASile Spacecom ja ettevõtte juhatuse liikmele süüdistuse katses rikkuda konkurentsi kahjustava kokkuleppe keeldu.

Uurimisel kogutud info kohaselt püüdis Spacecomi esindaja sõlmida konkurentsi kahjustavat kokkulepet Eesti Raudtee esindajatega eesmärgiga teenida ASile Spacecom suuremat kasumit ja tõrjuda turult konkureerivaid ettevõtteid. Prokurör esitas süüdistuse paragrahvi alusel, mis käsitleb konkurentsi kahjustavat kokkulepet, otsust ja kooskõlastatud tegevusi. Selle eest karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Oleg Ossinovski ütles eile, et rõõmustab süüdistuse kohtusse jõudmise pärast. ?Ainult kohtus on võimalik tõde päevavalgele tuua,? märkis ta. Ossinovski peab kapo kahtlusi absurdseiks ja alusetuiks ning enda kinnipidamist tellimustööks, kus Eesti Raudtee ametnikud kasutasid kapot tööriistana. ?Kohtus saab tõestada, et kogu süüdistus on üles ehitatud Eesti Raudtee laimule,? ütles Ossinovski. ?Oleme kindlad, et kohus tuvastab Eesti Raudtee tegelemise valgustkartvate asjadega.?

Autor: ÄP

Hetkel kuum