Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investorid ostavad büroohooneid koos üürnikega

  Investoritel on tekkinud huvi büroo- ja tootmishooneid osta koos üürnikega, mistõttu hinnad kerkivad ning hoonete omanikel on soodne aeg kinnisvara müüa.
  Investorid on nii kodumaised kui ka välismaised, kes paigutavad oma raha konkreetsesse ärihoonesse ning jäävad ootama stabiilset igakuist üüritulu.
  Kuna teema on praegu väga aktuaalne, siis on hoonete omanikud lahkemad müüma juhul, kui ostja on nõus pakkuma turuhinnast kõrgemat hinda. Müüjatel ei ole üldjuhul väga kiire, sest nad peavad ka mõtlema, kuhu saadud kapital edasi investeerida.
  Kõrgetest hindadest annab märku eelkõige hoonete tootlus, mis sageli on 5?7 protsenti, mille puhul on üldjuhul hoonele väga raske ostjat leida, kui just ei ole tegemist väga eksklusiivse ja hea asukohaga objektiga. Samas, olenevalt ka hoone kvaliteedist, on tootlusega 7?10% hoonetele üldjuhul kindlad huvilised olemas.
  Suur huvi on ka eri liiki kau­banduspindade ja ostukes­kus­te vastu, kuhu on üldjuhul üürilisi kerge leida. Ka tuntud kaubandusketid on küllaltki maksejõuline klientuur ning see vähendab tugevalt projekti riskantsust.
  Samas minnakse ka juba seda teed, et otsitakse välja konkreetne tootmisüksus ning tehakse ettepanek kinnisvara ostuks ja pakutakse välja võimalus, et endine omanik jääb edasi üürnikuks ning saab kinnisvara müügist saadud tulu investeerida oma põhitegevusse. See võib olla tunduvalt tõhusam, kui kinnisvarasse investeerimine.
  Peale suuremamahuliste investeeringute leidub iga nädal ka uusi väikeinvestoreid, kes otsivad mõnesajaruutmeetriseid äripindu, kus oleks kindlad üürilepingud olemas ning väikeinvestor saaks oma raha antud konkreetsesse kinnisvaraprojekti paigutada ja jääda rantjee elu nautima.
  Ärihoonete kassavooprojektid on hetkel aktuaalne teema ning momendil võibki olla õige aeg mitmetel ärihoonete omanikel leida sobilikud ostjad.
  Huvi on hetkel veel kõrgpunktis ning saadud raha saab investeerida just oma põhitegevusalasse ja sellega on võimalik muutuda oma peamises ärivaldkonnas tunduvalt konkurentsivõimelisemaks.
  Autor: Andreas Sipsakas
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.