17. oktoober 2005 kell 10:45

Euroopa Keskpanga peaökonomist ennustab eurotsooni 2006. aasta inflatsiooniks üle 2 protsendi

Euroopa Keskpanga peaökonomist Otmar Issingu sõnul võib järgmise aasta inflatsioon olla üle 2 protsendi, teatab uudisteagentuur Bloomberg.

'Nafta hinna kerkimine ei mõjuta inflatsiooni mitte ainult sel aastal, vaid see kandub üle ka järgmisele,? lausus Issing Frankfurdis toimunud pangandusüritusel. Tema sõnul ei saa välistada, et inflatsioon kerkib kergelt üle kahe protsendi. Uudisteagentuuri teatel oli see juba kolmas järjestikune kommentaar, mis viitab sellele, et Euroopa Keskpank võib tõsta 2006. aasta inflatsiooniprognoosi, mis on praegu 1,9 protsenti. Eurotsooni selle aasta inflatsiooniks prognoosib keskpank 2,2 protsenti.

Euroopa Keskpanga president Jean-Claude Trichet lausus eile, et ta ei saa välistada, et inflatsioon kerkib keskpanga poolt kehtestatud inflatsiooni ülemmäära, mis on kaks protsenti.

Hetkel kuum