• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  General Motors oskab üllatada

  General Motors pakkus eile börsipäeva alguses terve seeria üllatusi. Korraline üllatus tuli autotootja oodatust suurema kvartalikahjumi näol.
  General Motors teenis kolmandas kvartalis 1,6 mld dollari suuruse kahjumi ehk 2,89 dollarit aktsia kohta. Aasta eest teenis ettevõte 315 mln dollarit kasumit (0,56 dollarit aktsia kohta). Osa kulusid arvestamata tuli General Motorsi kasumiks 1,1 mld dollarit ehk 1,92 dollarit aktsia kohta. Thomson Financiali analüütikute küsitluse kohaselt ootasid analüütikud ettevõttelt 0,87 dollarilist kahjumit aktsia kohta.
  Väga suure kahjumi unustasid investorid kohe. Autotootja jõudis kokkuleppele autotöötajate ametiühinguga ning selle tulemusel vähenevad General Motorsi tervishoiukulud umbes 15 mld dollari võrra, mis annaks umbes miljard dollarit rahalist säästu aastas.
  ?Miljard dollarit tähendaks kaks dollarit kasumit aktsia kohta,? ütles Bloombergile Sanford C. Bernstein & Co analüütik Brian Johnson.
  General Motorsi juhatuse esimees Rick Wagoner ütles, et nad just alustasid ettevõtte finantseerimisüksuse GMAC (mis on sisuliselt USA suurpank) ühe üksuse ? kinnisvaralaenude andja ? müügiläbirääkimisi võimaliku ostjaga.
  Calyon Securities USA vanemautoanalüütik Joseph Amaturo prognoosis, et General Motors võib teenida GMAC kinnisvaralaenude andmise üksuse müügist 8?10 mld dollarit.
  310 mld dollari suuruse varademahuga GMAC on väärt eraldi umbes 35 mld dollarit ehk kaks korda enam kui General Motorsi turuväärtus, ütles Burnham Securitiese analüütik David Healy.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
OPEC+ otsustas tootmise tõstmist jätkata Nafta hind reageeris langusega
OPEC ja selle liitlased jõudsid kokkuleppele, et jätkata naftatootmise tõstmist, kuigi turud ootasid vastupidist sammu, vahendab Bloomberg.
OPEC ja selle liitlased jõudsid kokkuleppele, et jätkata naftatootmise tõstmist, kuigi turud ootasid vastupidist sammu, vahendab Bloomberg.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.