Krista Taim • 17. oktoober 2005 kell 11:36

Piirivalve ostab eurorahadega 67 Nissanit

Siseministeeriumi, piirivalveameti ja Fakto Auto AS sõlmisid epingud, mille kohaselt saavad piirivalvurid hiljemalt 2006. aasta märtsiks 67 sõiduvahendit.

Lepingute kohaselt saab piirivalve 120 päeva jooksul 28 Nissan Patrol Comfort Wagon ja 11 Nissan Pick-Up Double Cab maastikuautot ning 18 Nissan Primastar Combi tüüpi väikebussi, teatas siseministeerium.

Hankelepingud sõlmiti riigihangete 'M1G tüüpi maastikuautode ostmine', 'N1G tüüpi maastikuautode ostmine' ja 'Väikebusside ostmine' tulemusena. Riigihangetele esitas eduka pakkumise Fakto Auto AS.

Hangitud sõidukite abil paraneb piirivalve autopargi tehniline valmisolek ning vähenevad ekspluatatsioonikulud. Uute sõidukitega on piirivalvel võimalik suurendada patrullide arvu ja ümberpaiknemise kiirust Euroopa Liidu välispiiril ning tõhustada patrullteenistust Euroopa Liidu sisepiiril paiknevatel teedel. Hanke eesmärk on ka tõsta rasketes teeoludes jälitustegevuse kvaliteeti ja kiirust.

Sõidukite soetamine rahastatakse Schengen Facility programmi vahenditest. Schengen Facility toetusprogramm abistab uusi Euroopa Liidu liikmesriike Euroopa Liidu välispiiril teostavate tegevuste rahastamisel, et valmistuda Schengeni õigusruumiga liitumiseks. Schengeni lepingu eesmärk on isikute vaba liikumise tagamine ja kaupade liikumise soodustamine Schengeni liikmesriikide piires.

Hetkel kuum