Ülo Toomsalu • 18. oktoober 2005 kell 6:30

Pärnu PM: Mart Viisitamm saamas linnapeaks

Pärnu saab taasiseseisvumisaja noorima linnapea, sest Keskerakond, Reformierakond, Isamaaliit ja Rahvaliit jõudsid eile koalitsiooni loomises kokkuleppele.

Võimuliidus oleks sel juhul 23 saadikut, opositsiooni jääks viis Res Publica, kolm Pärnu Linnakodanike Ühenduse ja kaks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liiget, kirjutab Pärnu Postimees.

Viisitamm ütles eile õhtul, et täna on kavas alla kirjutada ühiste kavatsuste protokollile, mis oleks koalitsioonileppe väljatöötamise aluseks.

Võimuläbirääkimised käivitas valimisööl Viisitamm, kes koos Aivar Pärna ja Herme Endojaga sõitis Rannahotelli, et järgmise valimistulemuse saanud Reformierakonnale liitu pakkuda. Oravatele kosjakaup sobis: suhteliselt kiiresti nõustuti nende ettepanekuga valida Hallikmägi volikogu esimeheks ja loovutada reformierakondlastele üks, tõenäoliselt majanduse abilinnapea koht.

Endale tahtis Keskerakond peale linnapea tooli esialgu kaht abilinnapea kohta. Hariduse ja kultuuri abilinnapea Margus Tammekivi kandidatuur erilisi vastuväiteid ei tekitanud, küll pani reformierakondlasi mõtlema planeeringute abilinnapea koha soov. ?Kuidas küll Viisitamme Reformierakonna ja Isamaaliidu abilinnapeade kaudu ohjata?? mõlkus küsimus läbirääkijate peades.

Isamaaliit tajus enda rolli olla eri koalitsioonivariantides kaalukeel ja alustas läbirääkimisi sooviga saada viie saadiku kohta kaks abilinnapead: Mart Alliku planeeringute ja Ivo Vinkmann rahanduse või majanduse abilinnapeaks. Ka kahe saadikuga Rahvaliit tahtis endale üht abilinnapea kohta.

Hetkel kuum